Wednesday, June 25, 2014

קומה 4 לא שומעים אותכם!!!



הגיע הזמן שגם קומה 4 תישמע!!!!

אז מיזון פלאס  (באמא שלכם אין לי כוח לחפש עכשיו איך כותבים את זה באנגלית) שלא כמו אצל ספ וענת -  זה לא הצד החזק שלי, שלא לדבר בכלל על המונח החדש לסידור שולחן - להלן ייקרא מעתה ועד עולם : "שילחון" (ענת, 2014)

אז אצלי הכל נקצץ, נפרס נאפה ומתבשל בכאוס מוחלט. שתבינו - כדי להעביר שום קצוץ למחבת למשל (על כירה חשמלית וכל מילה נוספת מיותרת) אני צריכה לעבור מעל כל המטבח והכלים, ודמיינו לעצמכם מה קורה בזמן סרוויס. וכשאני אומרת "כל" המטבח אני בעצם מתכוונת לפרוזדור קטן בכניסה לדירתי החמודה.

אז המתכון הבא התגלגל בעקבות מספר גורמים:
1.       גילגול האהובה השאירה לי בדירה צנצנת ענקית של יוגורט עיזי חופש, שהסירה את החלודה מהגלגלים שחשבו פעם מה משתדך למוצר חלב כלשהו

2.       מגמת המזון המהיר השולטת בחיי לאחרונה, עקב הגעה הביתה מ-ו-ר-ע-ב-ת מהעבודה, מביאה אותי למחשבה רק על חומרי גלם שדורשים זמן הכנה מהיר אם בכלל.

3.       וכמובן תחרות עם עצמי במשימת "חיסול שאריות" בה אסור כמובן לרדת לקנות כלום.

4.       ואיך אפשר לשכוח את הפן הבריאותי של כל זה - מנה שתשלב חלבון מלא, דל קלורי (אחרי יוון) וקליל.

דפי אורז במילוי תבשיל עדשים כתומות, טופו, עגבניות וכוסברה.
לצד יוגורט.
3/4 כוס עדשים כתומות מבושלות
מס' דפי אורז
8-10 עגבניות שרי תמר
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
ג'ינג'ר קצוץ (נגיד..שליש אצבע?) אם יש כיוון לג'ינג'ר מוחמץ - זה פי אלף.
כפית "ברברה" (תבלין אתיופי) נראה לי שפפריקה חריפה תעשה את העבודה
חצי כפית "חמשת התבלינים" (לפי תחושה)
חצי כוס רסק עגבניות/ עגבניות מרוסקות איכותי
1/4-1/2 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
חופן כוסברה קצוצה
נבטי אלפא אלפא.

אז ככה:
מטגנים בצל, מוסיפים את הג'ינג'ר , השום והתבלינים. 
כשמוכן לדעתכם מוסיפים את קוביות הטופו, ומטגנים מעט.
מוסיפים עגבניות קצוצות, 2-3 דקות ערבוב,
מוסיפים את העדשים, מערבבים קצת.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה, עד שהתערובת הופכת לא נוזלית: ומתקנים תיבול.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה הקצוצה.




דפי האורז:
שמים דף אורז בצלחת עם מים קרים לחצי דקה - מתקבל סמרטוט - סוחטים ומשטחים על משטח העבודה.
מניחים בשליש התחתון את התערובת, ומעליה מניחים שכבת נבטים: (נגמר לי האלפא אלפא)


מקפלים את השוליים כך, ואז מרימים מהחלק התחתון על המילוי ועושים גילגול שלם 


מגלגלים (יפה!) ומגישים לצד יוגורט עיזים רענן (מעיזי חופש!! J)
מומלץ בכלים יפים שענת קנתה לכם
בתיאבון אהובים.







4 comments:

  1. כבוד מאד!
    חיקיתי, רק בלי היוגורט ובלי הברברה

    ReplyDelete
  2. וואוואו, זה נראה מה זה טעים ופיקנטי, ממש מעורר תיאבון וחוץ מזה גם בריא ומזין.
    כל הכבוד, רוני על ה
    mise en place

    ReplyDelete
  3. לא סביר נבטוטי חמניה בגדר חיסול שאריות:-)

    ReplyDelete