Sunday, March 23, 2014

Anniversary Bibimbap



הורווווביייייץ!

ארוחת ערב בייסיק, בשביל להתחיל להריץ פה עניינים.
אין מה לעשות כשבנאדם אובבסיב קומפולסיב ככה יוצאת ארוחה סטודנטיאלית. סתם, האמת חגגנו חודשיים נישואים:-)

קיצור, אז הכנתי ביבימבאפ. וזה שאין לי קערות גרניט שמכניסים לתנור כדי לעשות את האורז קריספי מבחוץ, זה לא נעים, והאמת שלא ברור לי איך אבא ואמא מרגישים בנוח עם זה. את יכולה לעלות את זה מולם בפעם הבאה שאתם עושים שכונה בטוטו או בזמן שאמא חולמת על המתחם.

אז זה המיז-אן-פלאס שלי, או במילים אחרות "קעריות מופרכות עם חתיכות". ת'כלס אפשר לעשות את זה ממש עם מה שרוצים, בתנאי שיש לך גישה לסאבוי קאבאג'. כמובן.

שתי הקעריות עם הסרטים הצהובים זה קינשי טאמאגו, או "סרטוני חביתוש". זה חביתה דקיקה בעובי של קרפ, עושים כמה כאלה, עורמים אותם אחד על השני, מגלגלים ועושים מהם סרטים. עשיתי את זה פעם אחת ויצא מגניב אבל אז חשבתי למה לא לעשות את זה בטעמים של טאמאגו? זו הייתה התוכנית אבל אז גיליתי שנגמר לי המירין. ת...ק...ל...ה. קרה לך פעם? מה עושים? ואל תעבדי עליי עם סאקה וסוכר. האמת שהיה לי מירין אבל אסף, כפרה עליו שיבדל לחיים, החליט לזרוק אותו. הוא לא הסכים שבבית שלו יהיה מירין דמיקולו. ראית פעם בנאדם עם כזה מצפון? 
אבל זה עדיין השאיר אותי בלי מירין אז יצא שעשיתי קרפ חביתוש עם סויה. חצי כוח. אבל אז אמרתי לעצמי... רגע מה אני פראיירית? למה שלא יהיו לי שני סוגים של סרטוני חביתוש? בייסיק. אז את הנגלה השנייה עשיתי עם צ'ילי מתוק וגוצ'וצ'נג (מין קטשופ קוריאני חריף) ויצא ממש חמוד.

דבר ראשון - סדר ונקיון
Mise en place
אורז. אגב אורז פרסי זה לגמרי לאסט סיזן, הדיבור הוא אורז סושי במחבת.




זה הטופו - עשיתי לו משרה ושמתי בשקית וואקום כדי שהטעמים יחדרו. אם את שואלת (בצדק) מאיפה לי מכונה שעושה וואקום אז האמת שאין לי. אבל ראינו מלא פעמים באיירון שפ שהם עושים וואקום לדברים ורצינו גם. במסגרת התקופה שחשבתי שאני מורימוטו. אז לוקחים שקית זיפלוק, שמים בפנים את הטופו (או דג נגיד) עם המשרה, סוגרים כמעט עד הסוף ואז שואפים את האוויר החוצה וסוגרים מיד. כמו שעושים לשקית גרביים מלוכלכות במחנ"ק כדי שלא יסריחו. אז אופים בתנור איזה חצי שעה. עשיתי עם הטופו האקסטרה-סופר-קשיח במקום רק אקסטרה-קשיח, וזה יצא טיפה יבשושי. אבל טעים. המשרה זה היוזואל סויה-מירין (למי שלא זרקו לו)-שמן שוםשום-ג'ינג'ר. שום נוטה להישרף, אבל אם את עושה את זה אז בחייאת תוסיפי לזה גלנגל וקפיר ליים ותוציאי אותנו מהמבוכה הזו.



הרכבה וצילחות

שילחון






לארוחה הוספתי מלפפונים מוחמצים. האמת שזה ממש אדיר, זה מוסיף קראנצ'יות ורעננות. זו כבישה ממש קלה: מוציאים את הליבה, חותכים לחצאי ירח ומשרים את זה עם חומץ אורז, מלח גס וג'ינג'ר לאיזה רבע שעה. מוציאים מהנוזל ומעבירים לעוד קערונת. אה, ועל הצלחת המרובעת זה אצות נורי עם ווסאבי, גם מעולה להוסיף.





זהו. פוסט ראשון:-). נשיקות.











No comments:

Post a Comment